Orijen Freeze Dried (Fagyasztva Szárított) Kutyaeledel 170g

Gyártó: Orijen
Ár: 3 350 Ft
Mennyiség:
Leírás

Az Orijen Red angus marhából, vaddisznóból, bárányból, Berkshire sertésből és bölényből készült. az összes vörös hús frissen és tartósítószer-mentesen érkezik, majd a kifinomult Freeze Dry eljárás segítségével feldolgozzuk a különleges húsokat, így az íz-és tápanyagokat megőrizzük eredeti állapotukban.

Az ORIJEN RED rengeteg vörös húst tartalmaz! A hús mellett, a máj, a bendő, a csontvelő és a porc, a zsákmányállat arányainak megfelelően, mind fontos részei a természetes étrendnek, és használatuk radikálisan csökkenti a szintetikus kiegészítők használatát.

Az Orijen freeze-dried  technológiának köszönhetően a feldolgozás után a húsokban és belsőségekben található értékes tápanyagok szinte sértetlenek maradnak, megőrizve magas biológiai értéküket.

Az orijen freeze dried eledel frissességét és ízharmóniáját legjobban rehidratálással tudja helyreállítani: 60 ml / medalion meleg víz szükséges, 5 percet kell várni és azonnal lehet tálalni.

A gyorsabb rehidratálás érdekében törje három darabra a medalionokat, helyezze egy tálkába és öntsön rá meleg vizet.

A terméket Kanada legjobb és legfrissebb alapanyagaiból készítjük saját freeze dry gyárunkban. Az ORIJEN RED biztosítja a kutya teljes tápanyagszükségletét, továbbá a kiváló egészségi és mentális kondícióját.

Az ORIJEN termékeknek tartalmaznia kell az egész préda három alapvető részét kiegyensúlyozott arányban. A friss húsok, a friss belsőségek és az emészthető csontok szinte az összes előírt tápanyagot biztosítják, ezért nagyon kevés mesterséges kiegészítő szükséges.

A haszonállatokat és a halakat fenntartható módon tenyésztették és halászták a régiónkban, a húsok és belsőségek emberi fogyasztásra alkalmasak és naponta frissen érkeznek a freeze dry gyárunkba.

Az orijen a zsákmányállathoz hasonló arányokban tartalmazza a húsokat, a zsírokat, a belsőségeket, a csontokat és porcokat, amelyek fontos tápanyagokkal látják el a szervezetet. A ragadozó kutya biológiai szükséglete a sokféle húst tartalmazó étrend, amely kiegészülhet kisebb mennyiségű gyümölccsel, bogyós terméssel és gyógyfüvekkel.

- SEMMI SZINTETIKUS AMINOSAV - Az ORIJEN 90 % friss húsból és belsőségből készült, ezért a fehérje mennyisége illeszkedik a kutyafélék természetes szükségleteihez. Így nem kell az összetevőket kiegészíteni szintetikus aminosavakkal (a fehérjék aminosavakból épülnek fel).

- NINCS HOZZÁADOTT ZSÍR - Az ORIJEN Freeze Dried eledelben található zsírok forrásai a friss baromfi-és halhúsok, továbbá a tojás, ezért nem kell kiegészíteni a zsírmennyiséget külső forrásból.

- ALACSONY GLIKÉMIÁS TERHELÉS - A felhasznált alapanyagok 90 %-a hús és belsőség, ezért az ORIJEN freeze dried eledelben nagyon kevés szénhidrát van, amely kizárólag alacsony glikémiás gyümölcsökből és zöldségekből származik.

- GLÜKÓZAMIN ÉS KONDROITIN TERMÉSZETES FORRÁSBÓL - Az elejtett prédaállat tartalmazza a ragadozó számára szükséges ízületvédő anyagokat is. Az ORIJEN-ben található csontok és porcok feleslegessé tesznek bármilyen kiegészítést

Az ORIJEN RED döntően fehérjékből és zsírokból (és nem szénhidrátokból) látja el a kutya szervezetét kalóriákkal, hasonlóan a természet által biztosított étrendhez.

Az ORIJEN RED számított metabolikus energiatartalma (ME) 4990 kcal/kg (75 kcal / 15 grammos ORIJEN medalion). A kalória 29 %-a fehérjékből, 8 %-a gyümölcsökből és zöldségekből, 63 %-a zsírokból származik.

Az orijen freeze dried eledel a húsok mellett belsőségeket, csontokat és porcokat is tartalmaz a zsákmányállat arányaihoz hasonlóan, ezért minimális mennyiségű kiegészítőt használunk fel a termék gyártása során.

A cink, a vas és a mangán természetes mennyiségét kellett csak kiegészítenünk, hogy az ORIJEN megfeleljen a hatósági előírásoknak. Az összes többi tápanyag 100 %-ban természetes, mivel megfelelő mennyiségben fordulnak elő a felhasznált húsokban, belsőségekben, gyümölcsökben és zöldségekben.

- FREEZE DRY- ELJÁRÁS LÉPÉSEI - (Liofilizálásnak is nevezik ezt a gyártási technológiát)

Az ORIJEN freeze dried termékeket nem hagyományos főzési vagy szárítási eljárás segítségével készítjük, ezért a tápanyagokat nem éri hőhatás, így megőrzik természetes tulajdonságaikat.

A freeze dry eljárás folyamán, egy alacsony nyomású kamrában a friss alapanyagokat nagyon gyorsan - 50 C-ra fagyasztjuk, bezárva az értékes tápanyagokat. A fagyasztva szárítás folyamata 18-24 óráig tart, ez idő alatt a befagyasztott vizet a vákuum kirobbantja az alapanyagokból és a víz párává alakul. Kizárólag a víz távozik, semmi más! Az összes értékes tápanyag bezárva marad, pontosan ott, ahol kell lenniük!

A húsalapanyagokat lefagyasztják rövid idő alatt, a maghőmérséklet – 50 Celsius-fok. Csökkentik a nyomást, azaz vákuumot idéznek elő. A megfagyott húsokat és belsőségeket 18-24 óráig tartják ebben a rendkívüli hideg és vákuumos környezetben. A megfagyott vízmolekulák kiszakadnak és gőzzé alakulnak át a vákuumnak köszönhetően, a megfagyott szilárd állapotú víz azonnal gázzá változik, a folyékony halmazállapot kimarad.

Szemben a magas hőfokon és / vagy füstöléssel történő tartósítási eljárásokkal, a fagyasztva szárítás esetén a húsokból és belsőségekből kizárólag a víz távozik, az összes értékes táp-és ízanyag ottmarad a helyén.

A fagyasztva szárítás során nincsen tartós hőhatás, ezért a tápanyagok között nem alakulnak káros kémiai kötések, nem módosulnak a molekulák előnytelen módon.

További jelentős előnye a technológiának, hogy az óriás fehérjemolekulák és a zsírok szinte sértetlenül vészelik át a feldolgozás folyamatát, így dietétikai szempontból értékesek maradnak, reális alternatívát nyújtva a nyers hússal szemben.